SMErec-hankkeessa kehitettiin virtuaalihologrammien tallennus- ja visualisointiratkaisuja

0 Posted by - 19 marraskuun, 2019 - Yrityksille

XR-teknologia on yhteinen nimitys kaikille kolmelle virtuaaliteknologian muodolle, eli virtuaali-, sekä lisätylle ja sekoitetulle todellisuudelle. SMErec-hankkeessa hyödynnettiin XR-teknologian mahdollisuuksia osaamisen esille tuomisessa rekrytointimahdollisuuksien parantamiseksi. Tavoitteena oli mahdollistaa hologrammitallenteiden tekeminen ja tarkastelu, joissa erityisesti etäopiskelijat pystyvät esittämään osaamistaan. Kyse on oman persoonallisen esitystavan digitalisoinnista uudella teknologialla, katsoja voi tarkastella ihmistä ja kehonkieltä pelkän videon sijaan.

Lehtori Anssi Gröhn kirjoittaa Karelia-ammattikorkeakoulun verkkojulkaisu Vasussa julkaistussa artikkelissa hankkeessa toteutetusta ratkaisusta virtuaalihologrammien tallennukseen ja visualisointiin.