Tulevaisuuden rekrytointimenetelmät esillä Taitaja 2019 -tapahtumassa

0 Posted by - 14 toukokuun, 2019 - Työnhakijoille

Karelia-ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelijat esittelevät tulevaisuuden rekrytointimenetelmiä Joensuussa järjestettävässä Taitaja 2019 -tapahtumassa 21. – 23.5.2019.

Tiistaina 21.5.2019 klo 12 opiskelijat esittelevät jäähallilla tulevaisuuden rekrytointimenetelmiä ja käyvät keskustelua potentiaalisten työnantajien kanssa, kuinka näitä teknologioita voidaan hyödyntää työnantajien näkökulmasta ja mitä uusia mahdollisuuksia ne tarjoavat rekrytointiprosessiin. Uuden ja jännän äärellä kommentoimassa mm. Fastroi Oy:n henkilöstöpäällikkö Kristiina Arola ja HR Consulting Oy:n Päivi Könönen.

– Tuntia myöhemmin Karelia-ammattikorkeakoulun esittelypisteellä (Joensuun Areena) on tarjolla yrityksille ainutlaatuinen tilaisuus päästä omakohtaisesti tutustumaan tulevaisuuden rekrytointimenetelmiin. Työnantajilla on esimerkiksi etäläsnäolorobotin avulla mahdollisuus haastatella etänä messuille osallistuvia opiskelijoita mahdollista rekrytointia varten, kertoo projektipäällikkö Marja-Liisa Ruotsalainen SMErec-hankkeesta.

Etäläsnäolorobottia pystytään hallinnoimaan etänä älypuhelimen tai tietokoneen avulla mistä päin maailmaa tahansa, mikä antaa uusia mahdollisuuksia etsiä IT-osaajia yritysten palvelukseen. Lisäksi työnantajilla ja muilla messuvierailla on tilaisuus päästä AR-lasien avulla kokemaan myös niin sanotun lisätyn todellisuuden kokemus, kun Karelia-amk:n tietojenkäsittelyn opiskelijat esittelevät osaamistaan virtuaalihologrammitallenteilla.

– Tässä onkin oiva mahdollisuus työnantajille päästä tutustumaan 3D:nä tulevaisuuden IT-osaajiin. Tämä yhdessä etäläsnäolorobotin kanssa avaa varmasti tulevaisuudessa huikeita näkymiä työntekijöiden palkkaamiseen, kun haastateltavan ei tarvitse enää olla fyysisesti paikan päällä, vaan voimme tuottaa saman elämyksen lisätyn todellisuuden avulla, kertoo tietojenkäsittelyn opiskelija Joel Jääskeläinen.

Virtuaalihologrammitallenteet on kuvattu 3D-kameralla 360-asteen kuvana 4K-resoluutiolla, joka mahdollistaa mahdollisimman aidon 3D-kokemuksen. Katso video virtuaalihologrammista tästä.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan tulevaisuuden rekrytointimenetelmiin tiistaina 21.5.2019 klo 12 Jäähallille ja klo 13 Joensuu Areenaan.

Lisätietoja:
Joel Jääskeläinen – Karelia-ammattikorkeakoulun Tietojenkäsittelyn opiskelija ja projektiryhmän vastaava puh. 0400 744 864

Marja-Liisa Ruotsalainen – Karelia-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö, SMErec-hanke, puh. 050 5970882