PODCAST-sarja

0 Posted by - 20 joulukuun, 2019 - Työnhakijoille

Sain sen työpaikan! – onnistu hakemuksessa, cv:ssä, haastattelussa ja itsesi markkinoinnissa. Podcast-sarja käsittelee työpaikan saantia. Osioissa saat vinkkejä mm. kuinka vastaat hakuilmoitukseen, teet cv:n ja valmistaudut haastatteluun.

Karelia Podcast

Osa 1: Miten vastaan hakuilmoitukseen?

Tämä osa käsittelee hakuilmoitusta. Saat vinkkejä, mitä sinun hakijana on tärkeä huomioida hakuilmoituksessa, kun teet hakemusta? Kuulet, millainen on hyvä hakemus ja mitä asioita on hyvä välttää hakemuksessa. Podcast käsittelee myös työnantajan näkökulmaa hakemukseen, mihin kiinnitetään huomiota ja mitä työnantaja näkee hakijasta hakemuksen perusteella sekä sitä, kuinka työnantaja poimii haastateltavat hakemusten joukosta.

Osa 2: Kuva olisi kiva, cv is must!

Tässä jaksossa kuulet syväanalyysin hakijamassasta erottuvasta cv:stä. CV-malleja on verkko pullollaan, mutta miten tuot ceeveehen persoonallisuuden ja erotut hakijamassasta.

Osa 3: Kannattaa vastata puhelimeen tai soittaa takaisin

Tämä osa käsittelee puhelinviestintää. Jaksossa kerrotaan, kun olet hakenut työpaikkaa, milloin kannattaa soittaa ja milloin ei sekä siitä miksi rekrytoijat soittavat? Kuulet miten rekrytoijan soittoon kannattaa valmistautua ja mikä on nykyisin puhelimen rooli rekrytoinnissa. Saat tärppejä mm. miksi ensivaikutelma on tärkeä.

Osa 4: Haastattelun top5 k:ta

Tämä osa käsittelee työpaikkahaastattelua. Saat vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Miten kohtaaminen tapahtuu, kun tullaan haastatteluun? Mitä haastattelussa pitää kuunnella? Kuinka vastaat kysymyksiin? Miten pitäisi kehua itseään? Mitä itse kysyt haastattelijoilta? Lisäksi kuulet, kuinka valmistaudut ja käyttäydyt videohaastattelussa.

Osa 5: Mitä sinä osaat

Tämä osa käsittelee osaamista. Podcastissa kuulet miten tuoda osaamista esille työpaikkaa hakiessa, esimerkiksi hakemuksessa, cv.ssä, videoesittelyssä tai haastattelussa. Omaa osaamista on välillä hankala tunnistaa ja kuvata, mutta siihenkin saat hyviä vinkkejä.

Osa 6: Soft skills – mitä ne ovat? TULOSSA

Tämä osa käsittelee yleisiä työelämätaitoja. Yleiset työelämätaidot korostuvat työssä nykyään paljon. Mutta mitä ne oikeasti ovat? Työpaikkailmoitus vilisee erilaisia työelämätaitovaatimuksia ja usein tuntuu siltä, että haetaan superihmistä töihin.